Niklas Norlén

leg fysioterapeut

Niklas Norlén leg fysioterapeut arbetar heltid inom Muskuloskeletal ultraljud (MSK) med fokusering på diagnostik, och har nu kommit upp i en ansenlig mängd av ca 30 000 scanningar och har god praktisk och teoretisk erfarenhet inom MSK.

Nu arbetar Niklas sedan 2016 som konsult med uteslutande ultraljudsdiagnostik av alla extremitetsleder. Niklas ger nu injektioner i alla extremitetsleder för behandling och diagnostik med genomlysning av ultraljud. Arbetar nu som konsult på GHP Idrottscentrum med nära kontakt och samarbete med ortopedläkare och fysios. Niklas hjälper också till med svåra injektioner i ländryggen, nacken och bröstryggen med ultraljud. Niklas samarbetar med ryggkirurg vid dessa injektioner i fasett, rot, epidural, caudal epidural, SI leder med mera.

Niklas är specialistsjukgymnast inom idrottsmedicin samt MSc i idrottsvetenskap, och har examen i MDT (Mekanisk Diagnostik och Terapi enligt McKenzie), examen i OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) och dansk examen i muskuloskeletal ultraljudsscanning för leg sjukgymnaster.

I dag är Niklas huvudföreläsare och instruktör för Hands on Sweden. Föreläser och har kurser i framförallt fördjupning och avancerad ultraljudsdiagnostik. Niklas har lång erfarenhet av att utbilda sjukvårdspersonal inom ultraljudsdiagnostik på alla nivåer. Niklas har också varit instruktör inom ultraljudsdiagnostik för ortopeder inom axelkirurgi, som Danderyds Sjukhus var ansvariga för tillsammans med GE Health Care. Niklas samarbetar med alla seriösa ultraljuds leverantörer i Sverige och hjälper deras kunder med utbildning inom MSK ultraljudsdiagnostik på alla nivåer.

Niklas är en av huvudföreföreläsarna på KI (Karolinska Institutet) för 15 poängskursen inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.

Niklas har som exempel utbildat ortopeder m.fl. inom ultraljudsdiagnostik på Akademiska sjukhuset i Uppsala, Falu lasarett, Centralsjukhuset i Karlstad, Helsingsborgslasarett, Länssjukhuset Kalmar, Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, Orthocenter Göteborg, Sofiahemmet Stockholm mfl.

Sedan 2013 föreläser han också regelbundet på Naprapat Högskolan inom området MSK ultraljudsdiagnostik. Föreläsningarna är uppskattade av lärare och elever. Niklas är även en ofta inbjuden föreläsare inom området MSK ultraljudsdiagnostik på fotbollsmedicinska kongresser, sjukgymnastdagarna, Stockholm Arthroscopy & Rehabilitation Conference m.m

Ett väl utvecklat samarbete finns också med flera större sjukgymnastkliniker, idrottskliniker och naprapatkliniker i Stockholmsregionen och Sverige som skickar patienter för utredning och diagnostik. Flera svenska landslag väljer också att använda de tjänster som Niklas kan erbjuda inom MSK för diagnostik, utredning och behandling.

Niklas startade 2009 Hands-on Sweden som är ett utbildningsföretag inom MSK ultraljudsdiagnostik. Utbildningen blev OMT- certifierad 2011.

Aktuella Föreläsningar:
Niklas Norlén

NIKLAS NORLÉN

Niklas Norlén
canon medical

Kontaktperson
Canon Medical Ultraljud
Anders Hildebrand
070-295 99 72

canon medical

Kontaktperson
Emma Jonsson (GE Healthcare)
070-108 04 08
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.